Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





zondag, november 26, 2006

Wachten


Mathijs is in goede doen. Wel voelt 'ie zich vandaag af en toe wat misselijk zegt 'ie. Dat kan nog van de antibiotica komen. Maar het is mogelijk ook een verlaat effect van de chemokuren een paar weken terug. We moeten dus een beetje rommelen met de medicijnen: liever de helft erin dan alles erin direct gevolgd door alles er weer uit.

En verder is het nu wachten op 'de grote klapper'. Vrijdag hebben we met de behandelend oncoloog het vervolg doorgesproken. Zodra Mathijs zijn bloedwaarden weer op niveau zijn krijgt hij de laatste, zeer zware kuur. De chemo's zullen - als het goed is - alle cellen in het lichaam doden. De slechte (de kankercellen) maar ook de goede. Mathijs zijn weerstand wordt dan even nul. Dit zal 'gewoon' in het AMC/Emma gebeuren. Veel anders dan de afgelopen chemo's zal het er niet uit zien. Alleen de risico's zijn hoger, er zal nog meer gelet moeten worden op hygiene e.d.. De verwachting van de oncoloog is dat Mathijs - afhankelijk van heropbouw weerstand - minimaal 4, maximaal 9 weken in het ziekenhuis moet blijven. Op een aparte kamer (zie foto), alleen wij mogen erbij.
De oncoloog gaf de indruk snel te willen beginnen. Maar dat kan dus alleen als de bloedwaarden weer goed zijn. Onze verwachting is dat Mathijs daar nog wel minimaal tot de kerst over doet. Anders wordt het een kerst in het AMC.