Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





vrijdag, november 17, 2006

Zaterdag bloedtransfusie


Mathijs is nog steeds superopgewekt, zwaarder dan ooit (24 kilo) en fysiek in zeer goede conditie. Dit was ook weer de eerste keer sinds juli dat hij de hele schoolweek zonder onderbreking mee heeft kunnen maken.
Donderdagochtend is hij wel geprikt en donderdagmiddag hoorden we de uitslag: in aplasie (verminderde weerstand, dus weer vol aan de medicijnen) én een laag hb (ijzertekort, 4,4 voor de liefhebbers). Het eerste hadden we wel verwacht, maar gezien de eerste zin van dit stukje het laatstgenoemde niet.
Zo’n laag hb betekent morgen wel een bloedtransfusie. Dat komt erg slecht uit. Mathijs zijn voetbalclub kan, als ze morgen winnen, kampioen worden. De teleurstelling was dus groot toen het AMC aangaf dat Mathijs zaterdagochtend 10.00 uur in het AMC wordt verwacht. Vandaag toch nog even gebeld met het AMC en een oplossing gevonden. Morgenochtend 9.00 uur eerst in het AMC prikken (ze nemen altijd eerst wat ‘eigen’ bloed af om te bepalen of het eigen bloed wel matcht met het donorbloed), dan naar de voetbalwedstrijd en om 14.00 uur de bloedtransfusie. Mathijs vanavond: “hé, weer een zorg minder, ik vind het zó vervelend als ik niet kan voetballen”.

Foto hierboven: afgelopen zondag met opa naar Ajax-PSV geweest. Ajax verloor. Maar toch (allebei) veel plezier gehad.