Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





zondag, mei 16, 2010

Tweede Mathijs Douwe Toernooi

Voetbalclub de Buitenboys organiseerde afgelopen donderdag voor de tweede keer het Mathijs Douwe Toernooi, vernoemd naar onze Mathijs. Behalve de F-voetballertjes (+/- 8 jaar) deden deze keer ook de mini's (tussen 6 en 8 jaar) aan het toernooi mee. Een mooi gezicht, die kleintjes in al die kleurrijke maar vaak veel te grote tenuetjes.

Donderdag waren wij om 9.00 uur in het clubhuis van de Buitenboys. We werden weer vriendelijk ontvangen door de bestuursleden Rob en Marcel. Na een kop koffie zijn we gaan kijken bij de wedstrijden. Ik zie dan altijd Mathijs weer voor me. Altijd zin in voetbal en altijd deed hij zijn uiterste best. Donderdag waren er ook verscheidene ouders van de twee teams waar Mathijs in heeft gevoetbald. Inmiddels spelen Mathijs oude teamgenootjes in de E, dus die waren niet meer aanwezig op dit toernooi. Maar wel hun jongere broertjes. Er was warme belangstelling.

Het was een druk bezocht toernooi: 60 teams + familie & begeleiders. Gelukkig konden wij ons ook nuttig maken door achter de muntverkoop te staan. De opbrengst van deze dag gaat 50/50 naar Kika en het Mathijs Douwe Team/KWF-kankerbestrijding en bedroeg in totaal 3.000 euro!!! Geweldig.

Het was weer een enerverende maar mooie en sportieve dag met een geweldig resultaat voor twee goede doelen.

Na afloop kregen alle kinderen een vaantje mee met daarop de tekst '2e Mathijs Douwe F toernooi, 13 mei 2010'. Mathijs zijn naam zal nu in vele jongenskamers hangen. Daar ben je als ouders toch trots op.

Lies.