Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





zaterdag, juni 03, 2006

Hormonen


Gisteren weer een 6-wekelijkse controle. Vorige keer was veel bloed bij Mathijs afgenomen omdat men een groot aantal controles wilden doen. Die controles heben aangetoond dat de aansturing van de schildklier door de bestraling niet meer goed functioneert. Het aanmaken van bepaalde hormonen loopt hierdoor gevaar. En (wat we er van begrepen) die hormonen moeten weer zorgen voor groei/functioneren van andere organen. Dit alles gaan ze vanaf nu scherper in de gaten houden. Als dit zich niet herstelt zal er met hormoonpreparaten gewerkt gaan worden. De oncoloog keek er niet van op (komt vaker voor), maar het is natuurlijk ook geen ‘vreugdevolle ontwikkeling’.

Mathijs had het verhaal van de arts zelf half begrepen. Toen ik thuis kwam (ik was deze keer niet mee geweest - NK) zag ik hem als eerste. En vroeg dus hoe het in het AMC was gegaan. Turend naar zijn gamecubespel op tv: “Oh, goed. Er is bij mij alleen iets mis door de bestraling”. Nu is het zo dat we via internet zondag – al bijna een week terug dus – het spel Fifa WK-2006 voor zijn spelcomputer hebben besteld. ’s Avonds als Mathijs naar bed gaat besluit ik toch nog maar even te checken of Mathijs zich nou druk maakt over wat hij vandaag in het AMC van de arts heeft gehoord. “Je maak je toch geen zorgen Mathijs?” Mathijs serieus terug: “Jawel. Of mijn gamecubespel nog wel komt”.
Hij heeft (gelukkig) dus nog steeds hele andere zorgen!

Bovenstaande foto is afgelopen zondag gemaakt op Zandvoort. Daar mocht een tiental kinderen die ernstig ziek waren/zijn geweest meerijden met een aantal ‘classic cars’ die van 15 juli tot half augustus een race Amsterdam - Peking rijden. 18.000 km, door 14 landen, woestijnen, bergen etc. (zie verder www.abr2006.com ). De organiserende stichting sponsort de Doe-een-wens-stichting waar Mathijs vorig jaar zomer ook mee naar Ajax is geweest (www.doeeenwens.nl ) .