Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





zondag, juli 30, 2006

Helaas, toch weer in het AMC/EKZ

Al een paar dagen was Mathijs wat zenuwachtig en stiekem bezig. Maar hij had er veel plezier in. Zaterdag wilde hij alleen naar de Etos en mochten we niet op zijn kamer komen. Gisterenavond vonden we beide onder ons kussen een soortgelijk briefje: “Mama, kijk in mijn kamer en ga naar de kast. Doe de deur open en dan zie je een kadoo. Het is voor jou, waarom omdat je zo goed voor mij zorgt. Mathijs.” L. kreeg een fles douchegel, ik deodorant van Adidas en Fredrieke lipglos. Natuurlijk was Mathijs zeer trots dat wij er zo blij mee waren. En het hem allemaal was gelukt. Wij dachten eerst dat opa hier achter zat maar dat blijkt niet het geval. Hij heeft het zelf bedacht.

Maar in de loop van zondagochtend werd Mathijs stiller. Om 12.00 uur viel hij op ons bed in slaap. Al snel kwam L. er achter dat hij koorts had. Die liep in de loop van de middag op richting 39,5 en daarom zijn we gaan bellen met het AMC/EKZ. De artsen vertrouwden het niet dus om 16.30 uur zaten we (alweer) in het AMC bij 'spoedeisende hulp'. Bloed afgenomen en ja hoor, waar we bang voor waren was waar: Mathijs zijn weerstand is door de chemokuren fors achteruitgegaan. Hij heeft nu te weinig rode bloedlichaampjes (aplasie). Wat betekende: opname om risico’s op infectie te voorkomen. Ofwel, Mathijs mocht op het bed blijven liggen en direct met de lift naar boven, naar afdeling kinderoncologie.

Mathijs was/is erg verdrietig, Hij heeft flink gehuild. Aplasie betekent ook fors meer medicijnen (o.a. antibiotica) . En om die in te nemen, daar ziet hij heel erg tegenop. Fredrieke was er de hele tijd bij en ook zij was fors in tranen: “Waarom hebben ze Mathijs niet meteen de eerste keer beter kunnen maken?” L. en ik zijn behalve verdrietig (wéér krijgt Mathijs een opdonder) het ook ongelofelijk zat. Iedere keer denk je een beetje een balans te hebben, een beetje de richting te weten waar het de komende dagen heen gaat en dan gebeurt er weer iets wat alles helemaal in de war gooit.

Mathijs zal zeker 3 tot 5 dagen in het AMC/Emma Kinderziekenhuis (afdeling kinderoncologie F8-Noord) moeten blijven. Hij mag i.v.m. infectie-/ziektegevaar weinig bezoek ontvangen.