Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





vrijdag, december 22, 2006

Op z'n vroegst na de kerstvakantie


Gisteren bloed geprikt, vandaag het (telefonisch) gesprek met de oncoloog. Die was erg duidelijk: om met de volgende (zware) kuur te starten moet Mathijs volledig "in topconditie" zijn. Eerder wil hij er niet aan beginnen. De bloedwaarden geven aan dat dit voorlopig niet het geval is. Daarom: op 5 januari opnieuw bloed prikken en op maandag 8 januari een nieuwe afspraak met de oncoloog. Verderop in die week worden dan (ter voorbereiding op de kuur) een hartfilmpje en longfoto's gemaakt.
L. heeft even gerekend. Na de vorige zware kuur duurde het 7 weken voordat Mathijs weer een nieuwe kuur aan kon. Op 8 januari zal het 9 weken hebben geduurd: het is merkbaar dat het lichaam er na ieder kuur langer over doet om weer op te krabbelen.
We hebben ook nog even gevraagd wat er nu op de eind november gemaakte MRI (foto's) nog te zien is. Volgens de oncoloog zeer weinig. "Een minimale aankleuring, zo weinig dat je dit niet in een percentage uit kan drukken." Het doel van de laatste kuur is om wat er nog zit definitief te verwijderen.