Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





vrijdag, mei 25, 2007

Uitslag MRI onduidelijk

Dinsdag heeft Mathijs weer een MRI gehad. Vandaag hadden we een gesprek met de oncoloog over de uitslag. De situatie is als volgt (wat wij ervan begrijpen): op MRI-‘foto's’ zien artsen zogenaamde 'verkleuringen'. Op basis van de verkleuringen (zwart, iets minder zwart, donkergrijs, grijs etc. en alle varianten daartussen) bepalen de artsen of er wat aan de hand is/er zich wijzigingen voordoen. De meetmethodiek levert dus geen harde feiten op, maar is altijd een interpretatie van kleuren die je ziet en met elkaar vergelijkt.
De arts gaf aan dat men op de MRI van deze week kleine wijzigingen ziet met de MRI van maart. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn zoals het afsterven van cellen of ontstekingen. Maar ook: het zich opnieuw ontwikkelen van kwaadaardige cellen. Hoe dit te duiden, de artsen weten het nu nog niet te zeggen. Daar moet een MRI over enkele maanden meer duidelijkheid over geven.

De komende maanden wordt weer wachten, wachten, wachten. Dat zal duidelijk zijn. Dit was niet het bericht dat we wilden horen.