Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





donderdag, februari 22, 2007

In de krant!




Dinsdagavond gaf Mathijs zelf aan dat hij het sondeslangetje er wel uit wilde halen. En dat vervolgens meteen maar gedaan. Het eten gaat dus nu weer op 'eigen kracht'. En dat gaat goed. Ook de vandaag geprikte bloedwaarden waren prima in orde. Dat is dus erg mooi.
Inmiddels krijgen wij weer een bijna-normaal gezinsleven. Ook wel erg prettig. 'Bijna' omdat we toch vaak bezig moeten of zijn met Mathijs zijn ziekte. Soms ook met iets leuks. Zoals gisteren werden we opeens benaderd voor medewerking aan artikel in het dagelijks verschijnende Almeerse huis-aan-huisblad 'Almere Vandaag'. Het artikel staat vandaag in de Almere Vandaag. Bijschrift bij de foto van het hoofdartikel: "Voetballen bij Buitenboys houdt de achtjarige Mathijs op de been". Het kleine (blauwe) artikeltje staat op de voorpagina. Klikken op de foto's vergroot de artikelen. En anders is dit de tekst van het grote artikel:


Mathijs eregast tijdens derby tussen Buitenboys en AS'80


Zoals de meeste achtjarige jongens is Mathijs gek op voetbal. Helaas kan de Almeerder niet zo vaak voetballen als zijn leeftijdsgenootjes. Mathijs heeft kanker en brengt daardoor sinds 2004 veel tijd door in het ziekenhuis. Tijdens deze moeilijke tijden houdt zijn passie voor voetbal hem op de been. Zijn ouders twijfelden dan ook geen moment toen Mathijs in september vorig jaar lid wilde worden van Buitenboys. Bij die club voetbalt Mathijs nu in de F9. Hoewel zijn conditie en motoriek door de bestralingen en chemokuren behoorlijk achteruit zijn gegaan, verschijnt de achtjarige regelmatig binnen de lijnen. ,,Voetbal betekent alles voor Mathijs. Het is dan ook al regelmatig voorgekomen dat we 's ochtends voor onderzoek naar het ziekenhuis moesten en we daarna direct doorreden naar het voetbalveld'', vertelt moeder Liesbeth.
Behalve op 'zijn' Buitenboys is Mathijs gek op Ajax. Toen hij in 2004 ziek werd, kreeg het Almeerdertje een 'Doe een wensdag' aangeboden die draaide om het bezoeken van de Europacupwedstrijd tegen Brøndby. Via de Ajax Kids Club heeft de familie sindsdien contact gehouden met de club. ,,Toen zij hoorden dat Mathijs vorig jaar zomer weer ziek geworden is, werd hij uitgenodigd om voor het Ajax Kids Clubblad van maart een interview te houden met Edgar Davids. Dit heeft hij eind vorige week afgenomen'', aldus zijn moeder.
Buitenboys heeft nu ook het plan opgevat om Mathijs in het zonnetje te zetten. Tijdens de derby van zondag 4 maart tegen AS'80 maakt de F-pupil deel uit van de zondagselectie. Tijdens de wedstrijd wordt er gecollecteerd voor stichting Kika, het kinder kankerfonds."