Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





zondag, april 22, 2007

Voetbal, voetbal, voetbal en haar




Dit was wel ongeveer het ‘meest optimale weekend’ denkbaar voor Mathijs. Gisterenochtend werden de F9-jes van de Buitenboys kampioen in hun klasse. Deze wedstrijd werd tegen de grote Almeerse concurrent Omniworld gespeeld. Winnen was noodzakelijk om de titel te halen. En dat werd met 2-0 bereikt dus Mathijs kwam gisterenochtend zeer tevreden terug van het veld.
Vervolgens gisterenmiddag met zijn vrienden hier voor het huis gevoetbald. Zoals eerder gemeld: tijdens de vakantie miste hij zijn vrienden wel. Dus met hun voetballen gaf weer erg veel voldoening. Eenmaal thuis zij hij tegen L.: “ik heb weer zo lekker gevoetbald vanmiddag”. Al eerder opgemerkt, Mathijs kan de laatste maanden zó genieten van alles wat hij meemaakt. Zelfs als het wat tegen zit blijft hij meestal optimistisch. Toen wij een keer tijdens alle ellende opmerkten dat wij dat zo knap van hem vonden zij hij: “maar ik kan over de bergen heen kijken als het niet goed gaat”.
En dan vanmiddag met opa, buurjongen Rik en oom Gerrit (bedankt!) naar de wedstrijd Ajax-Sparta. Een mooie, spannende wedstrijd met uiteindelijk 5-2 als uitslag. En nu (20.00 uur) zit hij nog samen beneden met opa Talpa/de Wedstrijden te kijken. Helemaal goed dus dit weekend. (bijgaande foto is in de Arena gemaakt bij de wedstrijd Ajax – Heracles begin deze maand. De tweede foto door ‘de andere opa’, die samen met Mathijs op Gran Canaria de voetbalwedstrijden op tv volgde).

En jawel: Mathijs zijn haar groeit weer! Het is nu ongeveer een 0,4 centimeter lang, maar L. kon het vanochtend niet laten om er voor het eerst weer gel in te smeren.