Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





maandag, april 30, 2007

Leve de Koningin!




Vandaag natuurlijk waardevolle spullen verkopen op de vrijmarkt. Vorige keren zaten we in het stadscentrum. Maar omdat we niet zo vroeg opwilden deze keer voor een plekje bij de kinderverkoop in het park gekozen. “Niet vroeg op” betekende toch dat we gewoon om 8.30 uur op ons kleedje zaten. Koud! En omdat er eigenlijk meer kopers als verkopers waren stond de prijsvorming ernstig onder druk. Om elf uur moesten we uit commerciele overwegingen het "alles voor 1 euro" sein al geven. Nee, volgend jaar toch maar weer om 5.00 uur op voor een plekje in het centrum.

Mathijs heeft afgelopen dagen bij opa en oma gelogeerd. In de caravan op de camping in Markelo. Met dit weer was dat natuurlijk erg leuk. Gisteren vierde opa zijn verjaardag. Samen met de rest van de familie de finale (PSV, Ajax, AZ) van de voetbalcompetitie op tv gezien. Tsja, wat zullen we zeggen. PSV won. Volgens Mathijs “hadden ze gewoon geluk”.

In vergelijking met 3 – 4 weken terug zie je de conditie van Mathijs (opnieuw) verbeteren. Hij fietst bv. weer vrij moeiteloos naar school. Zwemmen (op de camping) gaat een stuk beter en ook bij voetbal zie je dat hij een stuk krachtiger trapt. Zijn bloeduitslagen deze week waren dan ook goed. Voordat we drie weken terug op vakantie gingen hebben we nog met de arts overlegd over een bloedtransfusie. Mathijs wilde wel, voelde zich wat moe. En wij ook wel, want wij wilden niet op Gran Canaria in de problemen komen. Plus dat het ook voor Mathijs een leukere vakantie zou worden als hij zich fitter zou voelen. Mathijs heeft toen nog zelf onderhandeld met de oncoloog. Zonder succes, die zag toen al langzaam een verbetering in de bloedwaarden. En koos ervoor “dat het lichaam het zelf ging doen”. Goed gezien, op alle punten was de uitslag deze week een stuk beter.

Zoals merkbaar loopt de frequentie dat wij een verhaaltje op het weblog plaatsen terug. Toen Mathijs erg ziek was, was er het nodige te melden. Nu is het afwachten en is er dus ook weinig nieuws. Eigenlijk geldt hier: hoe minder nieuws voor dit weblog hoe beter. Wij kunnen zien dat er dagelijks toch nog zo’n 60 mensen op dit weblog klikken. Vaak staat er dan dus niets nieuws op. Laten ‘we’ afspreken dat wij elk week wat over Mathijs laten weten. Meestal zal zo’n stukje in het weekend worden geschreven. En het mooiste zou zijn als wij dit weblog dan bv. over een jaar kunnen ‘sluiten’ omdat er dan echt niets bijzonders meer is te vertellen.