Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





zondag, juni 15, 2008

Van mama

Nu ik overal oranje vlaggetjes zie hangen moet ik nog meer aan jou denken dan ik al deed. Al begin vorige maand hebben we de doos met oranjespullen (vlaggetjes, toeters, muts, sjaal, etc) van de zolder gehaald en samen bekeken wat er allemaal nog in de doos zat. Op de kalender in de keuken hebben we de wedstrijden genoteerd die Oranje moe(s)t spelen. Tsjonge, wat zou jij afgelopen week uit je dak zijn gegaan na zulke goede wedstrijden van Nederland. En dan ook Wesley Sneijder, jouw grote favoriet, die elke wedstrijd scoort. Dat kon niet beter. Ik moet weer denken aan de situatie twee jaar terug, het wereldkampioenschap voetbal. Wij hoorden toen net dat de kanker tóch weer terug was. Maar die dagen moest Nederland spelen, dus toch de oranjespullen maar gepakt. ’s Avonds samen met je vrienden, patat etend voor de televisie, naar de wedstrijd gekeken. Deze week heeft Fredrieke dinsdagochtend de oranje kleren maar aangedaan naar school. Als jij het had gezien had je zeker flink gemopperd. Want het waren jouw spulletjes waar je altijd zo zuinig op was.



Ook op de camping in Markelo word je gemist. Daar heb je bij de buren toendertijd een wedstrijd gekeken. Zij waren net ‘nieuw’ op die plek en je kende ze nog niet. Maar er hingen vlaggetjes, er stond een grote partytent voor de caravan en er was buiten een tv. Eerst heb je ’s middags een paar uur strategisch voor hun caravan langs gedrenteld. En overlegd met ons: “zouden het wel aardige mensen zijn?” Uiteindelijk trok je de stoute schoenen aan en heb je de buren gevraagd of je bij hun mocht komen kijken. Want met een grote groep naar een wedstrijd kijken vond je toch veel leuker dan alleen voor de eigen tv zitten. Al snel zat je tussen hen in en had je je plekje helemaal gevonden.



Na je overlijden mailde jouw trainer van de Buitenboys een boodschap die goed past bij de voetbalsfeer in deze maand. Hij vond dat je altijd zo blijmoedig was en enorm straalde. “Mathijs had zoveel humor. Hij heeft enorm gestreden maar de strijd was niet eerlijk. Het was Ajax tegen de Buitenboys, Mathijs."'


(bovenste foto: 21 juni 06. Onderste foto: laatste foto op het veld van de Buitenboys, eind maart/begin april 2008)