Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





dinsdag, mei 20, 2008

Aankondiging afscheid


Het is erg druk deze dagen. Er moet veel worden geregeld en over veel moeilijke zaken moet worden beslist. Inmiddels is duidelijk dat de dienst en begrafenis vrijdag a.s. plaats vinden. Deze weblog wordt door heel veel mensen, sommigen al jarenlang, gelezen. Wij hebben dan ook besloten geen rouwkaarten te versturen maar iedereen via deze weblog te informeren. Ken je iemand die deze weblog niet leest maar wel geïnteresseerd is, wil je deze informatie dan doorgeven?

De Dienst van Woord en Gebed vindt vrijdag 23 mei plaats in Kerkcentrum de Lichtboog, Klokkeluiderstraat 10 in Almere-Stad. Van 10.30 uur tot 11.30 uur is er een inloop waarbij iedereen afscheid kan nemen van Mathijs. Wij zullen hierbij niet aanwezig zijn. Op dit moment zijn wij niet in staat om iedereen persoonlijk een hand te geven. Dat wordt ons te veel. Weet zeker dat jouw aanwezigheid hier voor ons meer betekent dan een handdruk. Mathijs hield van vrolijkheid, daarom het verzoek om in ‘gewone’ of fleurige kleding te komen.

De advertentietekst die morgen in de Almere-Vandaag wordt geplaatst, bevat alle nodige informatie:





"Want niemand weet wat leven is,
Alleen dat het gegeven is
en dat van dit geheimenis
God het begin en einde is."


Hij was al bijna 4 jaar ziek. Maar toch nog plotseling overleed zondag 18 mei onze

Mathijs Douwe Krouwel

op 10-jarige leeftijd aan de ziekte kanker.

Mathijs bleef optimistisch tot het einde. De lievelingsbloemetjes van Mathijs zijn viooltjes.

De Dienst van Woord en Gebed zal vrijdag 23 mei plaats vinden in Kerkcentrum De Lichtboog, Klokkeluiderstraat 10, Almere-Stad. Vanaf 10.30 uur kan afscheid worden genomen van Mathijs, om 11.30 uur vangt de dienst aan. Na afloop wordt Mathijs in besloten kring begraven.


Liesbeth en Niek
Fredrieke







Tijdens de Dienst zal er – op aangeven van Mathijs – worden gecollecteerd voor Stichting Doe een Wens, zie www.doeeenwens.nl . Deze stichting organiseert wensdagen voor zieke kinderen. Zoals Mathijs het begin januari formuleerde: “Je kan nooit alle kinderen helpen maar ze wel een goede dag bezorgen.”

Het wordt erg druk bij de kerk en parkeren is daar lastig. Het beste kan worden gekozen voor een parkeergarage. Overal moet parkeergeld worden betaald. Wie kan, raden wij aan om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Wij ontvangen ook veel mail en telefoon. Wij waarderen dit zeer, maar het lukt ons op dit moment niet om die allemaal te beantwoorden. Na vrijdag zal het leven doorgaan en hebben wij jullie steun en betrokkenheid hard nodig.