Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





woensdag, januari 03, 2007

Voorbereidingen


Met het oog op de komende weken moeten deze dagen veel kleine en grote dingen worden geregeld. De foto's van afgelopen maanden zijn gesorteerd, de kerstboom is er uit, de vriezer zit vol met maaltijden, L. moest - omdat haar contract per 1/1/07 afliep - naar het CWI, Fredrieke moest een nieuwe jas, Mathijs moest nog naar de tandarts, etc etc. Mathijs is ondertussen in goede doen. Zelfs zijn haar is nu weer zichtbaar aan het groeien.

Wat hij ondertussen allemaal denkt is ons onduidelijk. Hij weet dat er grote kans is dat hij in de loop van de volgende week voor lange tijd het AMC in gaat. Maar praten of er iets over vragen doet hij nauwelijks. Plotseling zat hij er vanmiddag wel over te tekenen. "Ik ga iets maken om over leuke dingen te denken als ik in het ziekenhuis lig", bleek hij zichzelf als opdracht te hebben gegeven. Middenin de tekening staat "aan leuk dingen denken in het ziekenhuis". De vier vakken blijkt hij opgedeeld te hebben in eten, Buitenboys, school en thuis zijn (2 x op tekening klikken vergroot de tekening).

Vrijdag moet Mathijs naar het ziekenhuis voor een prik. Dan bepalen ze de bloedwaarden. Maandag hebben wij een gesprek met de oncoloog over wanneer de laatste kuur start.