Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





vrijdag, maart 23, 2007

"Ik ben nu al zat van dat beroemdheid"

De afgelopen weken heeft Mathijs veel in de aandacht gestaan. De inbraak bij de Buitenboys leidde tot veel goeds. Nog steeds komen er giften binnen. Deze week werden we nog netjes door Kika gebeld dat er weer €1.500 binnen was gekomen. Dus bovenop de zaterdag overhandigde €10.647. Zoals bekend vindt Mathijs al die aandacht maar zozo. Vorige week bij het naar bed brengen verzuchtte hij al : “Ik ben nu al zat van al dat beroemdheid”. Met de overhandiging van de cheque aan Kika is alles mooi afgerond.

Woensdagmiddag heeft Mathijs een keepersclinic (georganiseerd door Adidas) gevolgd bij Ajax. Er waren in totaal zo’n 60 jongens die hieraan meededen. Er werd gestart met een sportlunch: spaghetti met saus. Dat smaakte. Daarna omkleden en het veld op voor de keeperstraining. Tijdens zo’n activiteit valt direct op dat de conditie van Mathijs nog lang niet op peil is. En het vervelende was, dat hij daar zelf tijdens de keeperstraining last van had. Op zich was de training leuk, maar voor hem (en ons) wel confronterend. Tijdens zulke activiteiten, waarbij Mathijs niemand kent, merk je hoe belangrijk zijn vertrouwde omgeving is (school, thuis, de Buitenboys, vrienden…).

Aan Fredrieke kun je merken dat de rust en de regelmaat weer wat terug komt. Ze heeft veel moeten incasseren. Ze is ook echt niet vergeten, hierbij te denken aan de kaartjes en cadeautjes die ze in de afgelopen periode gekregen heeft. Maar de aandacht (ook in de afgelopen weken) ging met name uit naar Mathijs. Daarom hebben we bedacht, dat zij volgende week zaterdag een door tante Jenny en L. zelf georganiseerde VIP dag krijgt. Het laatste nieuwtje over Fredrieke is dat zij – na klachten over hoofdpijn (!!!) - nu een brilletje heeft.