Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





vrijdag, maart 02, 2007

"VIP-dag voor Mathijs steeds uitgebreider"

(tekst artikel te lezen door twee keer op afbeelding klikken. Ook staat de tekst nog onder artikel)



(In Almere Vandaag, 2/3/07)


Vip-dag voor Mathijs steeds uitgebreider


Gepubliceerd op 02 maart 2007, 11:51
Laatst bijgewerkt op 02 maart 2007, 11:52
ALMERE/VINCENT SCHOT -

Het duel tussen de zondagteams van Buitenboys en AS'80 van dit weekend krijgt een steeds specialer tintje. Vorige week viel in deze krant te lezen dat de voetbalclub uit Buiten het zieke F9-spelertje Mathijs in het zonnetje zet tijdens de stadsderby en dat er dan geld ingezameld wordt voor stichting Kinderen Kankervrij.

,,Sindsdien is er veel gebeurd'', weet Leo Luiten. De teamleider van Buitenboys, die de organisatie van de vip-dag op zich heeft genomen, werd onder meer benaderd door de trainer van het tweede. ,,Hij wilde muziek regelen rondom de wedstrijd. Dit heeft geresulteerd in een optreden van Drumfanfare Almere in de rust en een optreden van Wim Doedel The Amazing Bagpiper vooraf.''

Tegenstander AS'80 heeft eveneens laten weten een duit in het zakje te doen. Op de websitE valt te lezen dat de club dit letterlijk doet door een donatie te doen aan Kika. ,,En de keeper van AS'80 heeft mij gebeld om te vertellen dat de spelersgroep ook een cadeau meeneemt voor Mathijs. Ik wil voor hem de verrassing niet bederven, maar een Ajax-liefhebber als Mathijs is vast dolblij met dit cadeau'', aldus Luiten.

De stadsderby begint zondagmiddag om half drie. ,,Wij hopen natuurlijk dat het heel druk wordt, maar ook dat iedereen een half uur eerder komt. Niet alleen pakken ze dan het muzikale optreden mee, ze zien Mathijs ook met de spelers warmlopen'', aldus Luiten.

Hoewel bij Buitenboys iedereen vooral bezig is met de actie voor Mathijs, ligt de focus volgens de elftalleider ook nog wel degelijk bij de wedstrijd: ,,AS'80 staat bovenaan, maar het verschil bedraagt maar vijf punten als wij onze inhaalduels winnen. Bij winst maken we het verschil heel klein. Daar zijn onze spelers dan ook zeker mee bezig.''