Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





vrijdag, maart 30, 2007

Leuk!! 6000 euro erbij tijdens KiKa-veiling


Zoals eerder op deze site te lezen was heeft Mathijs samen met Klaas-Jan Huntelaar een fietsje beschilderd. Deze fiets is tijdens een veiling op 22 maart bij opbod verkocht. Opbrengst voor KiKa 6000 euro voor deze fiets! Volgende tekst is geknipt en geplakt van KiKasite:

Bijzondere afsluiting
Ter afsluiting van de avond werd op een wel heel bijzondere manier het laatste kunstobject onder de hamer gebracht. Het kunstwerk “Goed Doel” verdiende extra aandacht omdat het in de week voorafgaand aan de veiling op de valreep werd geschilderd door Mathijs en zijn voetbalheld Klaas Jan Huntelaar. Mathijs, inmiddels ook een bekende Nederlander, haalde het nieuws doordat het geld wat hij had opgehaald voor KiKa uit het clubhuis van zijn voetbalclub werd gestolen. Door dit veiling object toe te voegen aan de al bestaande kunstwerken werd Mathijs, die zelf al enkele jaren vecht tegen kanker, toch nog in de gelegenheid gebracht geld binnen te halen voor het onderzoek “later”.

Na een heftig “biedgevecht” onder de aanwezigen ging het object onder de hamer voor maar liefst 6000 Euro.

Aan het eind van de avond werd het totaal bedrag van de veiling aan de gasten onthuld door Inge de Bruijn, ambassadrice en Frits Hirschstein, initiatiefnemer van Stichting KiKa. Het bedrag (242.150 euro) werd door een twee gulle gevers onder de gasten, afgerond naar 250.000 Euro en overhandigd aan Tom Voûte, voorzitter van de stichting."

"Stel: Voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker hebben 2 onderzoekers nog 4 jaar nodig.

4 onderzoekers hebben dan 2 jaar nodig""