Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





donderdag, mei 21, 2009

1e Mathijs Douwe toernooi van de Buitenboys

Vandaag het eerste Mathijs Douwe toernooi. 69 teams deden mee, 650 kinderen. De dag verliep - dankzij een vlekkeloze organisatie door heel veel vrijwilligers van de Buitenboys - fantastisch. Ook het weer werkte natuurlijk erg mee.
Wij waren vandaag, samen met opa en oma, door de Buitenboys uitgenodigd als gasten. Om 9.30 uur mochten Fredrieke en opa de aftrap geven. Bijzonder dat alle wedstrijden niet met blauw-witte maar met rood-witte ballen werden gespeeld, de favoriete kleuren van Mathijs (en Ajax natuurlijk). Er werd in verschillende poules fel gestreden om de eerste plaats. Vanaf 14.30 uur begonnen de prijsuitreikingen. Fredrieke overhandigde alle winnaars een beker. En elke speler kreeg een vaantje met daarop gedrukt '1e Mathijs Douwe toernooi'. Dat vaantje hangt nu dus in 650 slaapkamers van jongetjes van Mathijs zijn leeftijd. Dat geeft ons een bijzonder goed gevoel. Zo wordt Mathijs niet vergeten/toch nog steeds genoemd.

Door de Buitenboys werd vandaag ook geld ingezameld voor KIKA en de 'Doe-een-wens'-stichting, twee belangrijke organisaties die zich inzetten voor kinderen met kanker. Al voordat het fluitsignaal voor de aftrap klonk was er al ruim 2.000 euro opgebracht door betrokken sponsors. Op zich al ontroerend en zij allen erg bedankt! In de loop van de dag, ook door bijdragen van spelertjes en hun ouders, is dit bedrag gegroeid tot meer dan 7.000 euro. Een fantatisch resultaat en het tellen gaat nog door... Bijzonder was ook dat het team F3 van de Buitenboys de afgelopen tijd zelf ook een actie in gang had gezet en daardoor nog eens 580 euro voor de twee goede doelen kon overhandigen. Bij elkaar opgeteld heel veel geld voor KIKA en Doe-een-wens!

Nog even terug naar vorig jaar toen Mathijs net overleden was. Via via hoorden wij destijds dat er toen bij verschillende wedstrijden in de regio een minuut stilte is gehouden voor Mathijs. Pas enkele maanden terug kwamen we er achter dat hier een stukje van op youtube.nl staat (zoeken naar mathijsdouwe). Voor ons nog steeds erg ontroerend om te zien.