Alpe d'HuZes/Mathijs Douwe Team

Ter nagedachtenis aan Mathijs, 18 mei 2008 op tien-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.





zondag, mei 24, 2009

Weblog gesloten?


Sommige mensen denken dat nu wij stoppen met dit weblog het weblog ook verdwijnt van internet. Niet dus! (zoals je leest).
Maar wij zouden ophouden er op te schrijven hebben we afgelopen weken aangekondigd. Vooral omdat wij niet goed meer weten wat we er elke week aan 'nieuws' op moeten zetten.

En een dag (!) na het 'sluiten' van het weblog worden we gemaild door een kennis van ons. Die heeft Nienke Teunissen verteld over Mathijs zijn strijd tegen kanker. Nienke doet mee aan de actie Alpe d'HuZes:

"Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in 2006, 2007 en 2008 al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2008 werd een recordbedrag van ruim 3 miljoen Euro opgehaald! Het doel voor 2009 is om het recordbedrag 2008 te verpulveren."



Nienke heeft nu gevraagd of zij ook de naam van Mathijs op haar shirt mag zetten. En ze zal dan ook voor hem fietsen. Mathijs was erg sportief en zou met bewondering deze zware prestatie hebben gevolgd en aangemoedigd. Dus wij hebben graag 'ja' gezegd.

De beklimming van de berg vindt 4 juni plaats. Het persoonlijke doel van Nienke Teunissen is om 6000 euro bijeen te fietsen voor KWF kankerbestrijding. Hiervoor zijn giften nodig. Vandaag (24 mei) staat de teller op 4000 euro. Dus de komende krappe twee weken moet daar nog 2000 euro bij. Wie bij wil dragen (elke euro is welkom, ook kleine bedragen) kan dit storten via de site van Nienke:

1) toets in www.opgevenisgeenoptie.nl
2) kies in linkerkolom 'deelnemerssite'
3) toets links bij 'zoeken' in 'Nienke' + return
4) kies Nienke Teunissen
5) onderaan haar pagina kan je doneren, o.a. via I-deal (internetbankieren via je bank)

Of kopieer de volgende link en plak die bovenin de adresbalk van je Internet Explorer:

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/Nienke-Teunissen/WWAV

Ter weet (informatie ook te vinden op de site van Alpe d'Huzes):
- Alpe d'Huzes is een vrijwilligersorganisatie. 100% van het gedoneerde geld gaat naar KWF-Kankerbestrijding
- Alpe d'Huzes is een door de Belastingsdienst 'erkend doel'

Toch nieuws dus deze week. Stoppen we na 4 juni toch opnieuw met dit weblog...